Senaste inläggen

Fasadtvätt
Så här kan du ta bort klotter från fasaden
by Ta bort klotter/ on 05 Mar 2024

Så här kan du ta bort klotter från fasaden

Att hitta klotter på fasaden av ens hem eller företagsbyggnad kan vara en irriterande och frustrerande upplevelse. Förutom att förstöra utseendet på din fastighet kan det också skapa en känsla av osäkerhet och olust. Men att ta bort klotter behöver inte vara en omöjlig uppgift. Med rätt verktyg, teknik och lite tålamod kan du återställa din fasad till sitt tidigare skick på egen hand. 5 metoder för att effektivt ta bort klotter från din fasad 1.

Fasadtvätt
Fasadtvätt av putsad fasad förlänger livslängden
by Fasadföretag Stockholm/ on 27 Aug 2022

Fasadtvätt av putsad fasad förlänger livslängden

En fasad fungerar som ett yttre skydd för huset och kommer onekligen utsättas för en hel del slitage. Därför kan du göra en fasadtvätt av putsad fasad. Det kommer även ge ett fräschare intryck. Genom att anlita ett fasadföretag i Stockholm slipper du själv göra jobbet. Det spelar ingen roll om du har en mörk eller ljus fasad, du bör underhålla den regelbundet. Då höjer du även värdet på huset.

Kostnad För Fasadputsning
Räkna ut kostnad för fasadputsning
by Fasadföretag Stockholm/ on 23 Jul 2022

Räkna ut kostnad för fasadputsning

Att göra en fasadputsning kan förändra en hel fastighet. Det är ett väldigt enkelt sätt att få din bostad att kännas som ny. Om du vill ha ett fasadputsning pris är det bäst att kontakta en firma direkt. Då kan du få en offert där du ser kostnad för fasadputsning och kan bestämma dig i lugn och ro. Många firmor besöker först din bostad för att bilda sig en uppfattning.

Putsa Fasad
Putsa fasad och gör huset som nytt
by Fasadföretag Stockholm/ on 28 Feb 2022

Putsa fasad och gör huset som nytt

Om ditt hus eller bostad behöver en uppfräschning är en fasadputsning en alldeles utmärkt lösning. Att putsa fasad kan göra underverk för en sliten byggnad. Du kan kontakta ett fasadföretag i Stockholm och prata om hur du vill ha det. De kan använda många olika tekniker beroende på vilken typ av fastighet det rör sig om. Du kan alltså få ditt hus precis så som du vill ha det utifrån.

Renovera Fasad
Viktiga tecken på att du behöver renovera fasad
by Fasadföretag Stockholm/ on 07 Sep 2021

Viktiga tecken på att du behöver renovera fasad

Det kan finnas många tecken på att du behöver renovera fasad. Om du har sprickor i din fasad eller urlakning kan det vara dags för en ny fasad. Ett annat tecken på att du behöver renovera din fasad är att tegelstenarna på huset har börjat gå i sönder. Främsta anledningen till att fasaden är skadad är för att fogarna mellan tegelstenarna urlakas och att de tappar hållfasthet. Detta gör att det finns en högre risk för både mögelskador och vattenskador.

Enstegstätad Fasad
Värt att veta om enstegstätad fasad
by Fasadföretag Stockholm/ on 02 Sep 2021

Värt att veta om enstegstätad fasad

Går du i tankar om att byta fasad? I så fall jämför du säkerligen olika material och funderar över vilket som är bäst. Något som det inte pratas så mycket om är det som kallas för enstegstätad fasad. Det beror på att dessa fasader förr i tiden hade problem med mögel- och fuktskador. Dock har man arbetat på att förbättra tekniken och många erbjuder denna typ av fasad än idag.

Husfasad
Få en hållbar och vacker husfasad
by Fasadföretag Stockholm/ on 02 Sep 2021

Få en hållbar och vacker husfasad

Vid nybyggnation eller renovering av husfasader är det viktigt att arbetet utförs med noggrannhet och att det håller hög kvalité. Fasaden är fastighetens yttre skal och den ska vara hållbar, kräva lite underhåll och skydda fastigheten under många år i både ur och skur. Olika typer av husfasader Husfasader är som regel en av tre typer: Tegelfasad, putsad fasad eller träfasad. Tegelfasaden är ett naturmaterial som är tillverkat av lera, sand och vatten och är i det närmaste helt underhållsfri.

Fasadtvätt
Fasadtvätt för ett rent och fint hus
by Fasadföretag Stockholm/ on 26 Aug 2021

Fasadtvätt för ett rent och fint hus

Är ditt hus grått och trist, eller kanske täckt av mossa, lav eller alger? Då är det i behov av en fasadtvätt. Huset behöver snyggas till så att det ser rent och fint ut igen. Väder och vind tar hårt på fasaden. Var rädd om ditt hus och kontakta Fasadföretag Stockholm för att tvätta fasad. Huset kommer att se snyggare ut och därmed öka i värde. Det är helt klart en investering som är väl värd inför framtiden.

Putsa Fasad
Putsa fasad – Underhåll din fasad på ett korrekt sätt!
by Fasadföretag Stockholm/ on 07 Aug 2021

Putsa fasad – Underhåll din fasad på ett korrekt sätt!

När det kommer till att putsa din fasad är det viktigt att det sker på ett korrekt sätt och av en professionell firma. Vi är ett Fasadföretag Stockholm som länge har jobbet med att putsa fasad genom åren. För putsning av fasad kan privatpersoner även använda dig av ROT-avdraget som ger ett skatteavdrag på 30 % av arbetskostnaden. ROT-avdraget går att använda upp till 50 000 kronor per år. Vi gör även fasadputsning för bostadsrättsföreningar.

Fasadrenoveringar
Fasadrenoveringar – kostnader
by Fasadföretag Stockholm/ on 18 Jul 2021

Fasadrenoveringar – kostnader

Fasadrenoveringar kan innebära många olika saker, allt från puts av en putsad fasad till tvätt och målning av en målad träfasad. Med det sagt varierar kostnaden självklart beroende på vilken typ av fasad som ska renoveras. Fasadföretag Stockholm kan vara behjälpliga när det är dags att renovera fasad på er fastighet. Att inspektera fasaden på fastigheten med jämna mellanrum för att upptäcka slitage och skador är en bra rutin som bör genomföras regelbundet, minst en gång årligen.

Putsa Fasad
Putsa fasad på olika underlag
by Fasadföretag Stockholm/ on 18 Feb 2021

Putsa fasad på olika underlag

Det finns flera olika sätt att använda fasadputs på. Antingen kan man putsa fasad på en redan befintlig puts, men man kan enkelt byta fasadbeklädnad på en tegelvägg genom att lägga på puts. Det går även bra att täcka en träfasad med puts. Att byta fasadbeklädnad är dock ett tekniskt avancerat arbete och bör därför utföras av ett fasadföretag, som har rätt utrustning och kompetens. Alla metoderna ger fasaden ett lyft och skyddar mot fukt och mögel.

Fasadrenovering
Dags för fasadrenovering?
by Fasadföretag Stockholm/ on 10 Feb 2021

Dags för fasadrenovering?

Med jämna mellanrum är det dags för en fasadrenovering och när tidpunkten är kommen beror på vilken typ av fasad din fastighet har. En tegelfasad sköter i princip sig själv och man kan behöva se över den vart 100:e år, men en målad träfasad behöver renoveras vart 40:e år och en putsad vart 30:e. Många ägare av trähus målar dock om betydligt oftare än så. Vi på Fasadföretag Stockholm kan hjälpa dig med hela eller delar av renoveringen.

Putsad Fasad
Så tar du hand om din putsade fasad
by Fasadföretag Stockholm/ on 30 Nov 2020

Så tar du hand om din putsade fasad

Om ditt hus har en putsad fasad kan den med tiden bli angripen av mögel och svamp. Högtryckstvätt och specialanpassade medel är två sätt att hålla efter fasaden. Om du har sprickor i fasaden bör du dock se till att få dessa lagade då de har en tendens att växa. Vi hjälper dig laga sprickor i fasaden En putsad fasad beräknas håll i ungefär 30-40 år. Sprickor i fasaden beror ofta på påverkan av vädrets makter eller sättningar.

Fasadtvätt
Vänta inte med fasadtvätt
by Fasadföretag Stockholm/ on 10 Sep 2020

Vänta inte med fasadtvätt

Husets fasad behöver alltid underhållas och det är viktigt att tvätta den med jämna mellanrum. Du bör avlägsna eventuella beläggningar eller föroreningar som annars kan skada husfasaden. Eventuell påväxt ska också tvättas bort så att det inte blir till tillväxt som på så sätt förstör fasaden. Använd en spruta med lågt tryck Fasaden bör tvättas under en mulen dag och det lättaste är att använda en borste eller en spruta med lågt tryck.

Fasadmålning
Måla fasaden i sommar
by Fasadföretag Stockholm/ on 23 Jun 2020

Måla fasaden i sommar

Att måla om en husfasad är ett stort arbete och det är vanligt att många anlitar ett måleriföretag för uppdraget, vilket är smidigt eftersom rot-avdraget kan utnyttjas. Är det så att du vill måla om fasaden själv kan du trösta dig med att hela fasaden inte behöver målas om under samma sommar. Har du inte gjort en fasadmålning tidigare bör du undersöka hur du smidigast ska gå tillväga för bäst resultat samt vilken fasadfärg du ska använda.

Enstegstätade Fasader
Felbyggda enstegstätade fasader
by Fasadföretag Stockholm/ on 06 Mar 2020

Felbyggda enstegstätade fasader

Att göra husfasader enstegstätade innebär att puts läggs direkt på isoleringen utan att någon dräneringsficka finns. Denna metod kom till Sverige under 1990-talet och det är många villor och lägenheter som har byggts enligt metoden. Enstegstätade fasader har visat sig ligga till grund för en del fuktskador, och för hus som är byggda av trä finns det en stor risk. Det kan vara svårt att upptäcka fuktskador själv men det är bra om du håller utkik efter missfärgningar.

Fasadunderhåll
Viktigt att underhålla fasaden
by Fasadföretag Stockholm/ on 20 Feb 2020

Viktigt att underhålla fasaden

När våra kunder anlitar oss för att fasadmålning ser vi till att göra ett noggrant förarbete. Är det en putsfasad som ska målas ser vi till att skrapa bort eventuell lös puts och är det en fasad som är gjord av trä så ska befintlig flagnad färg skrapas bort. Vi förbereder alltid ytan för målning och vi ser till att täcka det som behövs, som till exempel fönster och dörrar. När arbetet är slutfört görs en besiktning tillsammans med kunden för att se så att slutresultatet blivit som förväntat.

Fasadputsning
En fasadputsning i Stockholm
by Fasadföretag Stockholm/ on 08 Jan 2020

En fasadputsning i Stockholm

En snygg fasadputsning kräver sina hantverkare, det vet inte minst vi som arbetar med det här dag ut och dag in. Om en fasad ser smutsig ut eller har sprickor är det läge att åtgärda detta. Att göra en fasadputs i Stockholm behöver inte vara så omständligt som man tänker sig att den ska vara, vi kan göra hela förloppet smidigt och enkelt. En fasadrenovering kräver både noggrannhet och känsla för det estetiska då en felaktigt utförd putsning kan förstöra mer än man tror.